Regimul separatist din stânga Nistrului a cerut Moscovei să intervină și să determine Chișinăul să-și respecte angajamentele în dosarul transnistrean

  • 19 Martie 2021 19:03
Regimul separatist din stânga Nistrului a cerut Moscovei să intervină și să determine Chișinăul să-și respecte angajamentele în dosarul transnistrean

Regimul separatist din stânga Nistrului a cerut Moscovei să intervină și să determine Chișinăul să-și respecte angajamentele în dosarul transnistrean. Asta deși numai din martie 2020, pe fondul pandemiei de coronavirus Tiraspolul a instalat ilegal 37 de noi posturi de control, obstrucționând accesul la alimente și medicamente, precum și circulația cetățenilor moldoveni, scrie Anticorupție.md.

În cadrul unei mese rotunde desfășurate la Moscova, în Duma de Stat, șeful diplomației regimului secesionist de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, a declarat că negocierile în dosarul transnistrean s-au blocat în ultim an din cauza „refuzului autorităților moldovenești de a îndeplini acordurile semnate anterior”.

El a acuzat Chișinăul că încearcă să destabilizeze misiunea de menținere a păcii pe Nistru și blocarea activității organelor sale de conducere.

În opinia lui Ignatiev, situația actuală necesită crearea unor mecanisme de interacțiune directă ruso-transnistrene adaptate noilor realități.

Autoritățile de la Chișinău nu au venit deocamdată cu reacții referitor la acuzațiile Tiraspolului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău