Regimul de la Tiraspol va introduce taxe și va revizui reglementările ce vizează fermierii din raionul Dubăsari, precum și automobilele cu plăcuțe naționale în regiune

  • 10 Ianuarie 10:42
Regimul de la Tiraspol va introduce taxe și va revizui reglementările ce vizează fermierii din raionul Dubăsari, precum și automobilele cu plăcuțe naționale în regiune

Regimul de la Tiraspol anunță că va introduce taxe și va revizui reglementările ce vizează fermierii din raionul Dubăsari, precum și automobilele cu plăcuțe naționale în regiune. Măsurile sunt un răspuns la introducerea taxelor vamale pentru regiunea transnistreană de către Guvernul de la Chișinău, de la 1 ianuarie, relatează Zona de Securitate.

Potrivit sursei citate, este vorba de vămuirea mărfurilor transportate de proprietarii de terenuri din raionul Dubăsari la nord-est de autostrada Tiraspol – Camenca, precum și exportul produselor agricole de pe aceste terenuri de către persoane fizice și juridice din satele Doroțcaia, Pârâta, Coșnița, Pohrebea, Cocieri, Molovata Nouă și Vasilievca.

Jurnaliștii de la platforma Zona de Securitate relatează că fermierii din aceste localități deja nu mai pot transporta produsele agricole, fiind opriți la pretinsele puncte vamale.

În plus, proprietarii de mașini cu numere de înmatriculare în R. Moldova cu domiciliul permanent în satul Doroțcaia, raionul Dubăsari, vor plăti o taxă de vinietă. De asemenea, regimul amenință că va majora tarifele la serviciile comunale pentru persoanele juridice din regiunea transnistreană, dar aflate sub jurisdicția R. Moldova.

Această decizie ar putea viza școlile cu predare în limba română, Inspectoratul de Poliție din Tighina, cele două penitenciare din regiune, dar și instituții din satul Varnița și alte sate din apropierea regiunii ce continuă să fie conectate la sistemele transnistrene de aprovizionare cu apă, canalizare și energie termică.

Biroul Politici de Reintegrare anunță că va cere explicații Tiraspolului la următoarea întâlnire a reprezentanților politici în cadrul negocierilor privind reglementarea transnistreană, care va avea loc în luna ianuarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău