Redactorul-șef al ziarului preferat al lui Putin a murit în timpul unei călătorii de afaceri

  • 15 Septembrie 2022 13:13
Redactorul-șef al ziarului preferat al lui Putin a murit în timpul unei călătorii de afaceri

Vladimir Sungorkin, redactorul șef al tabloidul pro-Kremlin Komsomolskaya Pravda, care ar fi fost ziarul preferat al lui Vladimir Putin, a murit la vârsta de 68 de ani.

Sungorkin, un aliat al lui Vladimir Putin, a suferit un atac cerebral în timpul unei călătorii de afaceri pe care o făcea în Khabarovsk, în estul Rusiei, scrie Newsweek.com, potrivit Digi24.

"Vladimir Nikolaevici a murit. Se bănuiește că a fost vorba de un accident vascular cerebral. Era într-o călătorie de afaceri în Khabarovsk. Acum facem demersuri pentru aducerea lui la Moscova", a spus Alexander Gamov, coleg al lui Sungorkin la tabloid.

Komsomolskaya Pravda a transmis o declarație pe contul său Telegram în care anunța că Sungorkin "a murit subit" în timpul unei călătorii în care aduna materiale pentru o carte. Tabloidul a fost descris drept "ziarul preferat" al lui Putin. A fost înființat în 1925 și a fost vocea oficială a tinerilor comuniști. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a emis miercuri o declarație despre moartea lui Sungorkin. "Este o mare pierdere", a spus Peskov reporterilor, care a transmis condoleanțe în numele Kremlinului.

"Este o veste tristă, din păcate, Sungorkin a murit. L-am cunoscut foarte bine", a spus el. Peskov a adăugat că Putin va trimite un mesaj personal prietenilor și familiei lui Sungorkin.

Sungorkin, născut în 16 iunie 1954 la Khabarovsk, lucra ca redactor-șef și director general al ziarului din 1997. Potrivit Interfax, Sungorkin fusese distins cu Ordinul de Merit pentru Patrie, gradul IV, în 2014. În 2018 i s-a acordat titlul de "Jurnalist de onoare al Federației Ruse".

Sungorkin a fost una dintre personalitățile publice ruse sancționate de Comisia Europeană în aprilie, după ce Putin a început invazia în Ucraina. "Vladimir Sungorkin diseminează și legitimează propaganda agresivă anti-ucraineană și anti-occidentală a regimului Putin sub autoritatea directă a Kremlinului într-unul dintre cele mai populare instituții de presă din Rusia. Ziarul Komsomolskaya Pravda a fost descris și de președintele Vladimir Putin drept ziarul său favorit.

Vladimir Sungorkin este, prin urmare, responsabil pentru sprijinirea acțiunilor și politicilor care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei", comunica Comisia în justificarea punerii sale pe lista de persoane sancționate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău