Recomandările Serviciului Vamal în contextul Summitului CPE din Republica Moldova

  • 29 Mai 2023 14:52
Recomandările Serviciului Vamal în contextul Summitului CPE din Republica Moldova

În contextul multiplelor întrebări din partea persoanelor fizice referitor la programul de lucru al posturilor vamale de frontieră terestre în perioada desfășurării „SUMMITULUI COMUNITĂȚII POLITICE EUROPENE”, Serviciul Vamal informează că, toate posturile vamale de frontieră terestre vor activa în regim normal.

Serviciul Vamal recomandă călătorilor să prezinte înțelegere, dar și să diversifice alegerea punctelor de trecere/posturilor vamale, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele.
 
În ajutor este aplicația de pe pagina Serviciului Vamal ”Traficul on-line în posturile vamale de frontieră”. Astfel, participanții la traficul transfrontalier își pot planifica ruta optimă, deoarece au posibilitatea să vizualizeze în timp real numărul mijloacelor de transport de la punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic.
 
Totodată, pentru persoanele care intenționează să traverseze prin posturile vamale de frontieră, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 78 8888), unde acestea pot solicita informații privind regulile de trecere a mărfurilor și mijloacelor de transport peste frontiera vamală, precum și pot semnala eventuale fapte de corupție sau abuzuri comise de funcționarii vamali.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2,74
Cer fragmentat
Umiditate:98 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău