Recep Tayyip Erdoğan vine în Moldova în prima jumătate a anului viitor

  • 22 Septembrie 2017 17:12
 Recep Tayyip Erdoğan vine în Moldova în prima jumătate a anului viitor

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, va efectua o vizită în Republica Moldova în prima jumătate a anului viitor. Oficialul va participa la inaugurarea Consulatului General al Turciei la Comrat. Anunțul l-a făcut vineri, 22 septembrie, Hulusi Kilik, ambasadorul Turciei la Chișinău, în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

Potrivit ambasadorului, înțelegerile asupra vizitei și asupra deschiderii consulatului au fost atinse în cadrul recentei vizite a președintelui Parlamentului de la Chișinău, Andrian Candu, la Ankara. Părțile au căzut de acord și cu deschiderea la Istanbul a unui oficiu comercial al Republicii Moldova.

În luna noiembrie, la Comrat va fi desfășurat un forum de investiții, la care este așteptat să participe și un viceministru al Turciei. Totodată, între 14și 15 decembrie, la Chișinău va avea loc ședința comisiei mixte moldo-turce.

Ambasadorul Hulusi Kilik a mai spus că Turcia pledează pentru extinderea Acordului de Comerț Liber cu Republica Moldova, intrat în vigoare în luna noiembrie anul trecut. „Odată cu intrarea în vigoare a acestui acord a crescut volumul schimburilor comerciale. Acum dorim să extindem acest acord”, a menționat diplomatul.

În acest an sunt marcați 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două state.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău