Recep Erdogan acuză afirmațiile „mincinoase și manipulatoare” din cartea lui John Bolton

  • 25 Iunie 2020 15:39
Recep Erdogan acuză afirmațiile „mincinoase și manipulatoare” din cartea lui John Bolton

Turcia a denunțat afirmațiile „mincinoase și manipulatoare” cu privire la președintele Recep Tayyip Erdogan conținute, potrivit Ankarei, în cartea fostului consilier al lui Donald Trump, John Bolton, informează joi AFP, citat de Digi24.ro

În această carte, pe care justiția americană a refuzat să o blocheze, Bolton afirmă inclusiv că președintele turc s-a plâns de urmăririle penale din SUA ce vizează Halkbank, una dintre cele mai mari bănci din Turcia, pentru încălcarea sancțiunilor americane împotriva Iranului.

Donald Trump i-ar fi spus că „se va ocupa de această problemă”. Președintele ar fi explicat că procurorii new-yorkezi însărcinați cu acest dosar au fost aleși de predecesorul său democrat Barack Obama, dar că el ar putea face ca ei să fie înlocuiți.

Cartea lui Bolton „conține afirmații mincinoase, părtinitoare și manipulatoare despre discuțiile” dintre Erdogan și Trump, a susținut într-un comunicat publicat miercuri seara directorul de comunicații al președinției turce, Fahrettin Altun.

„Este evident că aceste distorsiuni și minciuni sunt motivate de considerații politice interne și de câștiguri personale”, a adăugat Altun. El a afirmat că Erdogan și Trump s-au străduit în timpul convorbirilor lor să „repare și stabilizeze” relațiile dintre cele două țări, tensionate de divergențe inclusiv cu privire la Siria.

„Președintele Trump s-a arătat mult mai deschis să asculte Turcia, un aliat-cheie în cadrul Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), decât unele administrații precedente și noi considerăm că este ceva normal pentru el să acționeze astfel”, a spus Fahrettin Altun. „Președintele Erdogan va continua să aibă conversații deschise, sincere și directe cu președintele Donald Trump”, a conchis directorul de comunicații al președinției turce.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău