RECENSĂMÂNT 2014. Au fost procesate datele pentru Chișinău, Bălți și UTA Găgăuzia

  • 17 August 2016 18:42
RECENSĂMÂNT 2014. Au fost procesate datele pentru Chișinău, Bălți și UTA Găgăuzia

Aproximativ două milioane 700 de mii de chestionare au fost procesate, până la mijlocul lunii august, în cadrul recesământului populației și locuințelor din 2014, ceea ce reprezintă peste 64% din numărul total de chestionare, anunță BNS.

Potrvit  INFOTAG, care citează surse din cadrul BNS,  procesul de prelucrare a datelor a fost finalizat pentru municipiile Chișinău și Bălți, în UTA Găgăuzia, precum și în raioanele Briceni, Cantemir, Hîncești, Leova, Ocnița, Șoldănești, Ungheni, Drochia, Taraclia, Ialoveni și Strășeni, Căușeni, Ștefan Vodă. Procesul de prelucrare a datelor în curând se va încheia în raioanele Soroca, Dubăsari și Cahul.

Pe de altă parte, procesarea datelor abia a început  în  raioanele  Orhei, Rezina, Glodeni și Criuleni , iar pentru raioanele Edineț, Dondușeni, Sângerei, Anenii Noi și Călărași încă nici  nu a început.

Premierul Pavel Filip a criticat anterior faptul că datele Recensământului sunt prelucrate cu întârziere și a cerut o anchetă internă la Biroul Național de Statistică.

Amintim că Recensământul populației și al locuințelor a fost efectuat în luna mai 2014.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
16,86
Ploaie ușoară
Umiditate:66 %
Vint:1,34 m/s
Tue
17
Wed
12
Thu
13
Fri
17
Sat
20
Arhivă Radio Chișinău