Reacție a Președinției Ucrainei cu privire la "referendumurile" planificate de ruși în teritoriile ocupate

  • 07 Mai 2022 12:19
Reacție a Președinției Ucrainei cu privire la

Mihailo Podoliak, consilier al șefului cancelariei prezidențiale de la Kiev, a declarat că ocupanții nu își vor putea duce la îndeplinire planul de a organiza "referendumuri" în teritoriile ocupate de armata rusă.

Potrivit lui Podoliak, aceste tentative ale trupelor de ocupație pot aduce și mai multe pierderi Federației Ruse. "Declarațiile Rusiei despre 'referendumuri, republici populare și anexarea unora dintre părțile ocupate' sunt absolut nesemnificative. Nimic din toate acestea nu se va întâmpla, cu excepția unui singur lucru - creșterea numărului de ocupanți distruși. Regiunile Herson, Zaporijjia, Donețk și Lugansk sunt Ucraina" - a scris consilierul pe Twitter.

Amintim că, anterior, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat că ocupanții au interzis ucrainenilor să părăsească regiunea Herson și se pregătesc să organizeze acolo un "referendum" pentru separarea de statul ucrainean. Ministerul rus de Externe, însă, a transmis că nu știe nimic despre pregătirea unui "referendum" la Herson.

Sursa: RBC/Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău