Reacția SIS după declarațiile precum că angajați ai instituțiilor de stat s-ar fi infectat cu COVID-19 în cadrul vizitelor lui Igor Dodon în teritoriu

  • 25 Iunie 2020 14:42
Reacția SIS după declarațiile precum că angajați ai instituțiilor de stat s-ar fi infectat cu COVID-19 în cadrul vizitelor lui Igor Dodon în teritoriu

Serviciul Informații și Securitate (SIS) a venit cu o reacție după ce reprezentanții Partidului „Acțiune și Solidaritate” au declarat că există dovezi că mai mulți angajați ai instituțiilor de stat, care au participat la organizarea vizitelor președintelui Igor Dodon în teritoriu, s-ar fi infectat cu COVID-19.

„Serviciul de Informații și Securitate nu deține competențe de pregătire și asigurare a deplasării în teritoriu a demnitarilor Republicii Moldova, aceste atribuții revenind altei autorități publice centrale”, se arată în comunicatul instituției. 

De asemenea, SIS menționează că, la ora actuală, opt angajați sunt infectați cu COVID-19 și sunt supuși tratamentului la domiciliu. 

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Radu Marian, a solocitat mai multor instituții date referitoare la infectarea cu noul coronavirus a angajaților, care au participat la organizarea vizitelor în teritoriu ale președintelui Igor Dodon.

Deputatul PAS afirmă că a primit informații care ar demonstra că în cadrul acestor vizite, mai mulți angajați ai Serviciului Protecție și Pază de Stat, SIS, CNA și MAI s-ar fi infectat cu COVID-19. 

Și președinta formațiunii, Maia Sandu, l-a acuzat pe Igor Dodon, într-un interviu pentru Jurnal TV, că ar fi răspândit virusul în cadrul întâlnirilor sale din raioane. Președinția nu a comentat, deocamdată, acestea afirmații.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău