Reacția MPU la declarațiile lui Igor Dodon: Unirea va avea loc și toți cetățenii R. Moldova se vor putea bucura de avantaje și beneficii

  • 18 Septembrie 2020 14:56
Reacția MPU la declarațiile lui Igor Dodon: Unirea va avea loc și toți cetățenii R. Moldova se vor putea bucura de avantaje și beneficii

Unirea nu este despre „vin și țuică”, Unirea este despre locuri de muncă, pensii și salarii decente, despre educație și sănătate de calitate, despre dezvoltare și prosperitate în cadrul marii familii a popoarelor europene. Astfel a reacționat Mișcarea Politică Unirea la ultimele declarații ale președintelui Igor Dodon despre Reunirea R.Moldova cu România, scrie infoprut.ro.

Potrivit grupului politic, afirmațiile șefului statului denotă o abordare mitocănească, limitată, opacă, având un iz isteric, „întrucât se văd cu ochiul liber deranjul și frica sa față de curentul unionist,  care a depășit 1/3 din populație”. „Unirea este despre tot ceea ce nu a realizat nici Dodon cu guvernul său de buzunar, condus de Ion Chicu și nici alte guverne, anterior, deși toți au promis”, a mai punctat formațiunea, potrivit sursei citate.

MPU a mai punctat că „Unirea este, de fapt, o integrare europeană mai profundă, făcută cu demnitate, cu respectarea nu doar a valorilor europene, dar și a valorilor naționale românești care ne-au fost furate prin ocupațiile din 1812 și 1940”.

Retrograzii din RM care iau bani în pungi negre de la mafioți, ajutați de Rusia care își otrăvește proprii cetățeni cu Noviciok, nu au nicio șansă în fața Unirii. Unirea va avea loc, și toți cetățenii RM, inclusiv și cei care se opun astăzi unirii sau speculează pe acest subiect, se vor putea bucura de avantaje și beneficii, de pacea, securitatea și bunăstarea adusă de reîntregirea neamului românesc”, se mai arată într-un comunicat de presă.

Amintim că astăzi, președintele Igor Dodon a exclus ipoteza unirii dintre Republica Moldova și România  și a declarat cu referire la românii din țară că „sunteți frați, un pahar de vin, țuică…veniți în ospeție, dar niciun fel de Unire n-o să fie!

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău