Reacția Ministerului rus de Externe | Nota autorităților de la Chișinău „ridică multe semne de întrebare”

  • 10 Martie 2017 12:29
Reacția Ministerului rus de Externe | Nota autorităților de la Chișinău „ridică multe semne de întrebare”

Conținutul notei adresate de autoritățile de la Chișinău Federației Ruse, cu privire la tratamentul abuziv aplicat oficialilor moldoveni „ridică multe semne de întrebare”, declară viceministrul de Externe de la Moscova, Grigori Karasin.

El a confirmat că ambasadorul Rusiei la Chișinău, Farit Muhametșin, a transmis deja acest document Ministerului de Externe de la Moscova.

„Trebuie să-l examinăm atent, să vedem faptele și numai după aceasta să discutăm serios această problemă”, a adăugat Karasin, citat de TASS.

Menționăm că viceministrul rus de Externe, Grigori Karasin, are planificată o vizită în Republica Moldova, în perioada 13-15 martie, pentru „consultări interministeriale”. În prima zi a acestei vizite, pe 13 martie, el intenționează să meargă și la Tiraspol, unde se va întâlni cu liderul regimului separatist transnistrean, Vadim Krasnoselski.

Amintim că președintele Parlamentului, Andrian Candu, și premierul Pavel Filip l-au convocat ieri, 9 martie, pe ambasadorul rus, Farid Muhametșin, pentru a-i înmâna o notă în care semnalează abuzuri și hărțuieli comise în Federația Rusă față de oficialii moldoveni, în contextul investigării cazului de spălare a 22 de miliarde de dolari prin băncii Moldinconbank, provenite din Federația Rusă.

Potrivit unui comuniat al Parlamentului, oficialilor moldoveni li s-a cerut, în acest context, să se abțină de la deplasări în Federația Rusă.

Pe de altă parte, președintele Igor Dodon, a contestat această decizie, declarând că oricum va merge la Moscova, chiar săptămâna viitoare. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău