Reacția Ministerului Educației la criticile privind testul de BAC la limba română

  • 11 Iunie 2018 18:35
Reacția Ministerului Educației la criticile privind testul de BAC la limba română

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării reacționează, după ce modul cum a fost formulat testul la examenul de bacalaureat la limba română, a fost criticat de Constantin Șchiopu - conferențiar universitar, doctor habilitat și autor de manuale de limba română.

Profesorul Constantin Șchiopu și-a exprimat nemulțumirea pe o rețea de socializare în legătură cu itemii din test, redactați în mod imprecis și incorect, în opinia sa. Totodată, Constantin Șchiopu i-a criticat pe autorii testelor pentru că au introdus în test întrebări legate de opere ale unor scriitori puțin cunoscuți elevilor și care nu au fost studiați conform programei școlare. Constantin Șchiopu a solicitat examinarea cazului, prin convocarea unei comisii formate din specialiști din domeniul teoriei literaturii, care să elucideze problema.

În răspunsul Ministerului Educației se menționează că sesizarea va fi analizată, dar că discuțiile despre calitatea testelor trebuie să aibă loc între specialiști. Totodată, Ministerul consideră ”inoportună și contraproductivă” analiza calității testelor înainte ca acestea să fie oficial publicate. În final, ministerul avertizează că învinuirile publice adresate de către pedagogi altor pedagogi ar reprezenta o încălcare a Codului de etică al cadrului didactic.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău