Reacția Ministerului Afacerilor Externe în legătură cu reținerea lui Gheorghe Cavcaliuc la Moscova

  • 04 Iulie 2021 12:40
Reacția Ministerului Afacerilor Externe în legătură cu reținerea lui Gheorghe Cavcaliuc la Moscova

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău precizează că liderul Partidului Acasă Construim Europa, Gheorghe Cavcaliuc, a fost reținut la Moscova aparent pentru nerespectarea normelor anticovid.

„Preliminar, se constată nerespectarea premeditată a regulilor de intrare pe teritoriul Federației Ruse. Responsabilii de la ambasadă (Ambasada R.Moldova în Rusia – n.r.) actualizează săptămânal informația despre regulile de intrare în Federația Rusă, pe fundalul aplicării de către autoritățile acestei țări a unor restricții de călătorie în legătură cu răspândirea covid-19, alerta de călătorie fiind publicată pe paginile web ale ambasadei și MAEIE. Totodată, urmare a informațiilor publicate pe rețelele sociale despre pretinsa reținere, în regim prioritar a fost dispusă deplasarea funcționarilor consulari ai ambasadei pentru verificarea situației, confirmarea informațiilor referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor implicate și întreprinderea acțiunilor consulare necesare în astfel de cazuri”, se arată într-un comunicat al MAEIE.
 
Biroul de presă al MAEIE „solicită respectuos ca tratarea în spațiul public a elementelor privind acest caz să se facă în afara discursului politic și al campaniei electorale în desfășurare în Republica Moldova”, se mai spune în comunicatul MAEIE.
 
PACE a anunțat duminică dimineață că liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a fost reținut pe un aeroport din Moscova de către reprezentanții instituțiilor de forță din Rusia, în timp ce se deplasa la o întâlnire cu diaspora din Sankt-Petersburg. El era însoțit de alți doi reprezentanți ai PACE.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău