Reacția lui Igor Dodon după refuzul CC de a suspenda decretul prezidențial

  • 16 Februarie 2021 15:35
Reacția lui Igor Dodon după refuzul CC de a suspenda decretul prezidențial

Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, susține că pe data de 23 februarie se va afla dacă Republica Moldova se poate transforma dintr-un stat parlamentar într-o republică prezidențial doar în baza unei decizii a Curții Constituționale. Declarația vine după ce Curtea a respins cererea de suspendare a acțiunii decretului președintelui din 11 februarie privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru și a stabilit pentru 23 februarie data ședinței publice la care va examinată sesizarea depusă de deputații socialiști, transmite IPN.

„În cazul în care CC își va revizui deciziile din 2015 și 2020, președintele țării va obține posibilitatea de a bloca activitatea oricărui parlament, de a-l dizolva și de a provoca alegeri anticipate de atâtea ori, de câte ori va decide că este necesar ori până când în legislativ va fi creată o majoritate formată din membrii de partid sau aliații șefului statului”, a declarat Dodon, citat într-un comunicat de presă al PSRM.

Curtea Constituțională a respins astăzi, 16 februarie, cererea de suspendare a acțiunii decretului președintelui din 11 februarie privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru. Ședința Curții Constituționale, la care va fi examinată sesizarea deputaților Vasile Bolea, Grigore Novac și Alexandr Suhodolski, a fost stabilită pentru 23 februarie, cu începere de la ora 10.00.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău