Reacţia Kremlinului la acţiunile de protest de duminica trecută de la Moscova

  • 13 August 13:49
Reacţia Kremlinului la acţiunile de protest de duminica trecută de la Moscova

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a comentat ultimele evenimente produse la Moscova, acţiunile de protest de duminică, 10 august. "La Moscova au avut loc atât acţiuni organizate în mod legal, cât şi tentative de organizare a unor violenţe", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, scrie RADOR.

"Trebuie să facem clar diferenţa: între acţiunile legitime, care au fost autorizate din timp de autorităţi, într-un regim stabilit din timp, şi acţiunile care fac parte din categoria de tentative de a organiza nereguli, violenţe, dezordini şi tentative de a capta cât mai multe persoane la aceste dezordini publice; sunt fenomene total diferite", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, citat de Agenţia de presă RIA NOVOSTI.

În opinia sa, "au avut loc şi acţiuni aprobate de autorităţi şi tentative de a organiza dezordini, violenţe". După cum a menţionat Peskov, forţele de ordine ruse îşi exercită atribuţiille, realizând absolut tot ceea ce este necesat pentru a împiedica desfăşurarea unor "tentative ilegale", dar şi pentru a asigura securitateta în cadrul acţiunilor de protest aprobate de autorităţi. Amintim că duminică, 10 august, la Moscova, a avut loc un miting autorizat, în cadrul căruia protestatarii au solicitat ca şi candidaţii independenţi să fie admişi să participe la alegerile locale pentru Duma Moscovei. Potrivit datelor Poliţiei din capitala rusă, la această acţiune au luat parte 20.000 de persoane.

După acest miting autorizat, o parte dintre participanţii la acţiune s-au îndreptat către centrul Moscovei, pentru a lua parte la un marş neautorizat. 136 de persoane au fost reţinute în timpul acestui marş.

Sursa:RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chişinău
11 °C
nori împrăștiați
Umiditate:93 %
Vint:4,1 m/s
Wed
15 °C
Thu
11 °C
Fri
9 °C
Sat
8 °C
Sun
6 °C

Curs oficial BNM 13 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2332 0.0088
USD 17.4562 0.0214
RON 4.0386 0.0021
UAH 0.7133 0.0010
RUB 0.2725 -0.0001
Arhivă Radio Chișinău