Reacția Kremlinului la acțiunile de protest de duminica trecută de la Moscova

  • 13 August 2019 13:49
Reacția Kremlinului la acțiunile de protest de duminica trecută de la Moscova

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Vladimir Putin, a comentat ultimele evenimente produse la Moscova, acțiunile de protest de duminică, 10 august. "La Moscova au avut loc atât acțiuni organizate în mod legal, cât și tentative de organizare a unor violențe", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Vladimir Putin, scrie RADOR.

"Trebuie să facem clar diferența: între acțiunile legitime, care au fost autorizate din timp de autorități, într-un regim stabilit din timp, și acțiunile care fac parte din categoria de tentative de a organiza nereguli, violențe, dezordini și tentative de a capta cât mai multe persoane la aceste dezordini publice; sunt fenomene total diferite", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Vladimir Putin, citat de Agenția de presă RIA NOVOSTI.

În opinia sa, "au avut loc și acțiuni aprobate de autorități și tentative de a organiza dezordini, violențe". După cum a menționat Peskov, forțele de ordine ruse își exercită atribuțiille, realizând absolut tot ceea ce este necesat pentru a împiedica desfășurarea unor "tentative ilegale", dar și pentru a asigura securitateta în cadrul acțiunilor de protest aprobate de autorități. Amintim că duminică, 10 august, la Moscova, a avut loc un miting autorizat, în cadrul căruia protestatarii au solicitat ca și candidații independenți să fie admiși să participe la alegerile locale pentru Duma Moscovei. Potrivit datelor Poliției din capitala rusă, la această acțiune au luat parte 20.000 de persoane.

După acest miting autorizat, o parte dintre participanții la acțiune s-au îndreptat către centrul Moscovei, pentru a lua parte la un marș neautorizat. 136 de persoane au fost reținute în timpul acestui marș.

Sursa:RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău