Reacția Fundației Soros Moldova după lansarea de carte a deputatului Bogdan Țîrdea

  • 21 Octombrie 2020 18:18
Reacția Fundației Soros Moldova după lansarea de carte a deputatului Bogdan Țîrdea

„Autorul a alunecat în atacuri grosolane la adresa societății civile din Moldova și la insinuări emoționale asupra unor personalități și organizații active în Moldova, cu intenția, probabil, să distragă atenția societății de la dezvăluirile recente care-i vizează formațiunea politică”. Reacția Fundației Soros Moldova vine ca urmare a evenimentului de lansare de carte a deputatului Bogdan Țîrdea, transmite IPN.

„În opinia domnului Țîrdea, ar fi reprobabilă susținerea societății civile, a presei independente, a culturii și antreprenorialului, a oamenilor care protejează drepturile omului, celor care prestează servicii medico-sociale persoanelor cu dezabilități, celor care contribuie la îmbunătățirea învățământului și a multor altor vizionari care de zeci de ani luptă pentru ca Republica Moldova să fie un stat democratic, echitabil și dezvoltat”, precizează Fundația într-un comunicat de presă.

Soros Moldova precizează că în toți acești ani, în care politicienii corupți au subminat continuu statul Republica Moldova, societatea civilă, împreună cu oamenii dedicați din toate domeniile, au avut un rol fundamental în prevenirea colapsului. „Acest lucru se pare că îl deranjează mult pe Bogdan Țîrdea”.

Potrivit Fundației, societatea civilă este un actor cheie în dezvoltarea democratică a Republicii Moldova. Organizațiile societății civile sunt aliații cetățenilor Moldovei, a celor care muncesc pentru dezvoltarea țării prin dedicație zilnică. Este recunoscut rolul vital al societății civile în limitarea abuzurilor din partea guvernanților și în protecția drepturilor fundamentale ale omului.

„Fundația Soros Moldova este una dintre cele mai active organizații neguvernamentale donatoare din Moldova, care de mai bine de 28 de ani este dedicată susținerii Moldovei și a locuitorilor acestei țări. Fundația este o organizație apolitică și absolut transparentă care își publică rapoartele detaliate anual, cu indicarea tuturor activităților și proiectelor susținute. Chemăm la același nivel de transparență și organizațiile politice care sunt finanțate inclusiv din banii contribuabililor”, se spune în comunicat.

Soros Moldova mai precizează că ar fi salutabil efortul intelectual depus de deputații, care pe lângă activitatea prodigioasă legislativă, încearcă să desfășoare și o activitate științifică, dacă aceasta nu ar fi una vădit electorală. Din această cauză, totuși, Fundația îi îndeamnă pe cei interesați de activitatea sa, să găsească informația direct pe site-ul Fundației, pentru a nu miza pe intermedierea persoanelor rău-intenționate, motivate de calcule electorale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău