Reacția CEC la conflictul de la Varnița

  • 15 Noiembrie 2020 14:28
Reacția CEC la conflictul de la Varnița

Comisia Electorală Centrală (CEC) condamnă, într-un comunicat, acțiunile violente ce au loc în localitatea Varnița, raionul Anenii Noi, „în care sunt implicate persoane din rândul localnicilor și a forței veteranilor, care încearcă să pericliteze desfășurarea procesului electoral”. 

„Regretăm faptul că a fost blocat accesul către secția de votare, iar pentru aplanarea conflictului a fost necesară intervenția colaboratorilor organelor de drept în vederea asigurării exercitării dreptului la vot pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului”, susține CEC. 

În localitatea Varnița din raionul Anenii Noi, unde au fost organizate secții de votare pentru alegătorii din regiunea transnistreană, au existat mai multe situații tensionante și altercații între polițiști, pe de o parte, veterani ai războiului de la Nistru și localnici, pe de altă parte. Ultimii au fost blocați de un cordon de polițiști, după ce au încercat să blocheze traseul dinspre Bender. Ulterior au fost formate cordoane  pe ambele părți ale traseului, pentru a nu permite blocarea circulației, potrivit IPN.

Localnicii spun că alegătorilor transnistreni le-au fost plătiți bani pentru a vota un anumit candidat. De asemenea, aceștia acuză forțele de ordine că nu-și exercită atribuțiile și nu verifică toate mijloacele de transport care vin din stânga Nistrului, pentru a evita aducerea organizată a alegătorilor la secțiile de votare.

La fața locului au venit mai mulți deputați, inclusiv din Partidul Socialiștilor, dar și din Partidul Acțiune și Solidaritate. Deputatul PAS, Igor Grosu, afirmă că lucrurile trebuie ținute sub control, or la fața locului au fost mobilizați și mascații.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău