Război în Ucraina: bilanțul atacurilor lansate de ruși la Harkiv

  • 10 Martie 2022 11:51
Război în Ucraina: bilanțul atacurilor lansate de ruși la Harkiv

Peste 280 de locuințe din orașul ucrainean Harkiv au fost distruse în urma raidurilor aeriene lansate de forțele ruse - potrivit poliției din regiune.

"Inamicul continuă să distrugă în mod deliberat infrastructura orașului și să pună la pământ cartiere rezidențiale. Din cauza numeroaselor atacuri terestre și aeriene, au fost distruse peste 280 de locuințe, 26 de școli și 23 de grădinițe. Există victime în rândul populației civile" - a scris pe Facebook Departamentul de Poliție din regiunea Harkiv.

În noaptea de miecuri spre joi, invadatorii ruși au bombardat Harkivul de 29 de ori, o conductă de gaz fiind avariată. "30% dintre locuitorii orașului au rămas fără gaze" - a subliniat poliția. Ukrinform amintește că, pe 24 februarie, președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat începerea unei invazii în Ucraina. Trupele ruse bombardează și distrug infrastructura cheie a țării, rachetele fiind lansate inclusiv asupra clădirilor rezidențiale. După începerea invaziei, președintele Volodimir Zelenski a instituit Legea marțială și a anunțat mobilizarea generală.

Între timp, Ucraina a intentat un proces împotriva Federației Ruse la Curtea Internațională de Justiție de la Haga.

Sursa: Ukrinform/RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:46 %
Vint:5,66 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău