Rasa de câine ciobănesc englezesc, celebrată de The Beatles, amenințată cu dispariția în Regatul Unit

  • 19 Aprilie 2021 16:40
Rasa de câine ciobănesc englezesc, celebrată de The Beatles, amenințată cu dispariția în Regatul Unit

Rasa de câine ciobănesc englezesc, sau Bobtail, ce se distinge prin blana deasă de culoare alb cu gri și care a fost celebrat într-o melodie a formației The Beatles, este amenințată cu dispariția în Regatul Unit, a avertizat cea mai importantă asociație chinologică britanică, The Kennel Club, informează luni AFP, preluat de Agerpres.

''Una dintre rasele de câini cele mai notorii în Marea Britanie, ciobănescul englezesc străvechi, a fost pentru prima dată clasificată vulnerabilă de The Kennel Club din cauza unei reduceri drastice a popularității'', a explicat asociația pe site-ul său.

În 1968, The Beatles a dedicat o piesă acestei rase, ''Martha My Dear'', compusă de Paul McCartney și dedicată cățelușei sale, Martha.

''Este pentru prima dată când este înscrisă pe lista raselor autohtone vulnerabile'', cu ''mai puțin de 300 de pui înregistrați pe an'', a menționat The Kennel Club adăugând că Bobtail ''riscă să dispară de pe străzile și din parcurile noastre''.

Doar 227 pui de Bobtail au fost înregistrați în 2020, cea mai mică cifră din ultimii șaizeci de ani.

Ciobănescul englezesc a cunoscut apogeul în 1979, când au fost înregistrați aproape 6.000 de pui, devenind a noua cea mai populară rasă din țară.

Potrivit purtătorului de cuvânt al The Kennel Club, Bill Lambert, această tendință ar putea fi explicată prin ''schimbări ale stilului de viață'', acești câini necesitând ''multă grijă și exerciții fizice nu sunt adaptați spațiilor restrânse''. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău