Raportul Serviciilor americane de spionaj: China a mințit în privința pandemiei. Dosarul a ajuns la Donald Trump

  • 02 Aprilie 2020 14:12
Raportul Serviciilor americane de spionaj: China a mințit în privința pandemiei. Dosarul a ajuns la Donald Trump

Serviciile americane de intelligence au întocmit un raport, pe care l-au înaintat Casei Albe, scrie Bloomberg, transmite medifax.

Potrivit sursei citate, agenții i-au raportat lui Donald Trump faptul că autoritățile chineze nu au spus realitatea cu privire la extinderea epidemiei de coronavirus și au raportat alte cifre decât cele reale.
 
Bloomberg scrie că sursele sale, trei oficiali americani, au cerut să rămână anonime, dat fiind că raportul este unul secret. Doi dintre oficiali au afirmat că cifrele date de China publicității nu sunt reale. Un al treilea oficial a declarat că raportul a ajuns pe masa lui Donald Trump săptămâna trecută.
 
Epidemia de coronavirus a început în finalul lui 2019 în provincia Hubei, din China. Public, autoritățile chineze au raportat 82.000 îmbolnăviri și 3.300 decese. Comparativ, SUA au deja 189.000 cazuri și 4.000 morți.
 
"Cifrele lor pare că sunt puse într-o altfel de lumina. Și încerc să fiu politicos când spun asta", a afirmat Donald Trump.
 
Tot Trump a afirmat, însă, că se află constant în legătură cu Beijingul și că autoritățile chineze vor cumpăra produse americane în valoare de 250 miliarde dolari.
 
La postul Fox News, expertul in intelligence Greg Barbaccia a spus și el: "De câteva săptămâni China lucrează serios la imaginea sa, dorind să apară ca o victimă care a luptat eroic cu pandemia".
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău