Raport de audit la Ministerul Sănătății. Au fost depistate nereguli la alocarea subsidiilor și achiziționarea utilajului medical

  • 22 Septembrie 2020 18:49
Raport de audit la Ministerul Sănătății. Au fost depistate nereguli la alocarea subsidiilor și achiziționarea utilajului medical

Comisia de control a finanțelor publice din cadrul Parlamentului a examinat astăzi raportul de audit a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pe anul 2019.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, au fost depistate un șir de nereguli la procesele de planificare, selectare, acordare și monitorizare a beneficiarilor de subsidii, fiind vorba de o sumă în mărime de peste 94 de milioane de lei.

În particular ar fi vorba de subsidii în valoare de 10 mln, de lei pentru achiziționarea utilajului medical, alocate Institutului Oncologic și ulterior transferate în avans Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, fără temei juridic și economic la data viramentului. Mijloacele alocate nu au realizat scopul propus și au fost imobilizate pe o perioadă nedeterminată, fiind întârziată considerabil inițierea procedurii de achiziție publică, care în iunie curent încă nu era finalizată.

Auditul a mai constatat subsidii în valoare de 3,8 milioane de lei alocate Institutului Mamei și Copilului și de 2,5 milioane, alocate Spitalului de Dermatologie și Maladii Comunicabile, care au fost valorificate, dar nu au fost prezentate documente justificative și contabile pentru operațiunile efectuate.

Misiunea de audit a mai stabilit că au fost omise aproape 30 de milioane de lei prin subevaluarea unor terenuri cu suprafața de circa 42 de ha.

Raportul de audit a mai constatat prejudicierea instituțiilor publice cu peste 88 de milioane de lei, documentele fiind remise Procuraturii Generale pentru autosesizare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău