RadioVinoteca | La Ziua Națională a Vinului 2018 vor participa mai mulți producători din cele trei zone cu Indicație Geografică Protejată

  • 17 Septembrie 2018 10:29
0%
00:00:00
00:00:00

O emisiune despre viticultură, vinificație și vinuri, neapărat vinuri bune.

Anul acesta la Ziua Națională a Vinului vor participa 60 de producători de vinuri, cu 15 mai mulți față de anul trecut, a declarat experta în vinificație la Oficiul Național al Viei și Vinului, Elizaveta Breahnă, în cadrul emisiunii RadioVinoteca de la Radio Chișinău.

Ea a precizat că la ediția din acest an participa vinuri din toate cele trei zone cu Indicație Geografică Protejată – Ștefan Vodă, Valul lui Traian și Codru. ”Indicația Geografică Protejată garantează un produs de calitate, întrucât este monitorizată trasabilitatea produsului – de la calitatea strugurelui până la vinul din sticlă”, a menționat Elizaveta Breahnă.

„Deși doar în 2015 a fost prima recoltă în care au fost produse vinuri cu Indicație Geografică Protejată, acum suntem la roada 2018 și s-ar părea că e un termen foarte scurt, dar deja avem luați la evidență 66 de producători dintre care 28 sunt doar producători de struguri, iar restul – de vin și struguri”. 

Ziua Națională a Vinului va avea loc anul acesta pe 6 și 7 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, dar și la mai multe vinării din Republica Moldova.

Emisiunea este realizată de Corneliu Rusnac, redactor șef la Radio Chișinău, și Andrei Cibotaru, autorul site-ului www.finewine.md, cu sprijinul Oficiului Național al Viei și Vinului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău