Radio Chișinău, la 10 ani | Viorel Badea, în 2011 vicepresedinte al comisiei parlamentare pentru romanii de pretutindeni: Practic, este punctul de început, pilonul pe care noi l-am pus în crearea unui spațiu mediatic între cele două maluri ale Prutului

  • 29 Noiembrie 2021 13:20
0%
00:00:00
00:00:00

Viorel Badea, în 2011 vicepresedinte al comisiei parlamentare pentru romanii de pretutindeni: „Practic, este punctul de început, pilonul pe care noi l-am pus în crearea unui spațiu mediatic între cele două maluri ale Prutului. A însemnat fără drept de tăgadă un pas extraordinar pe care postul de radio public din România l-a întreprins spre apropierea dintre românii care trăiesc pe cele două maluri ale râului Prut. Desigur că Radio Chișinău s-a fixat destul de bine în peisajul mediatic din Republica Moldova. A parcurs cu bine această primă perioadă, dar eu zic să nu ne oprim aici. Ar trebui să aibă o cuprindere mediatică mult mai mare Radio Chișinău și într-adevăr să devină  unul din principalii actori media din Republica Moldova.

Eu, chiar în audierile pe care le-am avut pentru noua echipă de conducere a Sociatății Române de Radiodifuziune, am spus apăsat că este nevoie ca Radio Chișinău să-și upgrade-ze rolul pe care îl are în spațiul mediatic de dincolo de Prut. Este absolut necesar să alocăm resurse mai multe și este absolut necesar să completăm echipa care până acum, în condițiile date, și-a făcut datoria și, bineînțeles, facem în așa fel încât să se țină cont de mesajul pe care colegii noștri jurnaliști și de la Radio Chișinău îl dau zi de zi atât către radioascultătorii din Republica Moldova, cât și către români în general. Este nevoie ca Radio Chișinău să își dezvolte, în primul rând, mesajele pe care le distribuie în tot spațiul românesc și, bineînțeles, poate să devină unul dintre posturile regionale cele mai importante ale Radio România. Cu siguranță ne gândim și la dezvoltarea, cuprinderea pe care o are și TVR Moldova și vom face în așa fel încât să încurajăm prezența cât mai multor posturi de radio și de televiziune din România în Republica Moldova”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău