R. Moldova va beneficia de sprijin din partea Congresului SUA în consolidarea democrației parlamentare

  • 30 August 2021 14:35
R. Moldova va beneficia de sprijin din partea Congresului SUA în consolidarea democrației parlamentare

R. Moldova va beneficia de sprijin din partea Congresului SUA în consolidarea democrației parlamentare, anunțat deputatul PAS, Mihai Popșoi. El a participat, alături de deputatele, Doina Gherman și Olesea Stamate, la reuniunea Parteneriatului pentru Democrație al Congresului SUA. Copreședinții acestei platforme, Rep. David Price (Carolina de Nord) și Rep. Vern Buchanan (Florida), alături de Rep. Gerry Connolly (Virginia), dar și deputați din R. Moldova, Georgia, Ucraina, Macedonia de Nord și Kosovo și-au împărtășit experiența în domeniul controlului parlamentar.

Congresman-ul David Price este și președinte al grupului de prietenie cu Republica Moldova din Congresul SUA. Deputatul Mihai Popșoi susține că l-a invitat în R. Moldova pentru a spori parteneriatul bilateral la nivel parlamentar cu Legislativul American, dar și pentru a da un impuls nou relațiilor cu statul Carolina de Nord - înfrățit cu Republica Moldova.

„Mulțumim gazdei evenimentului - Centrului Marshall pentru Studii de Securitate și Ambasadei SUA la Chișinău pentru facilitarea participării noastre la această reuniune. O relație strânsă și durabilă cu Statele Unite și alți parteneri din regiune este în interesul cetățenilor Republicii Moldova”, a mai menționat Mihai Popșoi, într-un mesaj publicat pe Facebook. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău