R. Moldova a participat la lucrările Forumului Internațional al Comemorării Holocaustului desfășurat în Suedia

  • 14 Octombrie 15:35
R. Moldova a participat la lucrările Forumului Internațional al Comemorării Holocaustului desfășurat în Suedia
Sursă foto: Ninni Anderson, Guvernul Suediei

Ambasadorul cu misiuni speciale al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Vitalie Rusu, a participat la lucrările Forumului Internațional al comemorării Holocaustului și combaterii antisemitismului care s-a desfășurat în orașul Malmö, Regatul Suediei.

La această ediție a Forumului, care marchează 21 de ani de la primul Forum internațional de la Stockholm privind Holocaustul și de la înființarea Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), au participat șefi de state și de guverne, diplomați, cercetători, experți și reprezentanți ai societății civile din peste 50 de țări, la invitația prim-ministrului suedez Stefan Löfven.

În cadrul panelului de discuții, ambasadorul Vitalie Rusu a vorbit despre adoptarea de către Guvern la sfârșitul anului 2020 a celui de-al doilea Plan de acțiuni în domeniul memoriei Holocaustului, care prevede, printre altele, introducerea în curriculumul școlar a disciplinei opționale dedicată studierii acestui fenomen și continuarea programelor de formare a cadrelor didactice în domeniul predării Holocaustului. O altă realizare importantă la nivelul cadrului normativ ține de adoptarea modificărilor în legislație în vederea încriminării negării fenomenului Holocaustului.

Forumul de la Malmö și-a propus să consolideze parteneriatul pe termen lung ale țărilor implicate pe patru direcții principale: comemorarea și educația Holocaustului, combaterea antisemitismului pe rețelele sociale și lupta împotriva altor forme de intoleranță. Participanții la Forum au prezentat angajamente concrete în scopul consolidării activității de comemorare a Holocaustului.

„Republica Moldova va continua dialogul pragmatic pentru păstrarea memoriei Holocaustului, combaterii rasismului, antisemitismului, xenofobiei și altor forme de intoleranță” – a declarat ambasadorul Vitalie Rusu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
15,98
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:0,89 m/s
Tue
10
Wed
13
Thu
15
Fri
16
Sat
10

Curs oficial BNM 18 Octombrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0807 0.0191
USD 17.2961 -0.0552
RON 4.0580 0.0052
UAH 0.6566 -0.0021
RUB 0.2428 0.0013
Arhivă Radio Chișinău