Putin promite acorduri comerciale și de securitate cu Coreea de Nord, incontrolabile de Occident: „Vom construi o arhitectură de securitate egală și indivizibilă în Eurasia”

  • 18 Iunie 14:18
Putin promite acorduri comerciale și de securitate cu Coreea de Nord, incontrolabile de Occident: „Vom construi o arhitectură de securitate egală și indivizibilă în Eurasia”

Vladimir Putin a promis să construiască cu Coreea de Nord sisteme comerciale și de securitate care să nu fie controlate de Occident și a promis sprijinul său neclintit într-o scrisoare publicată astăzi, 18 iunie, de presa de stat nord-coreeană. Articolul a fost publicat la o zi după ce cele două țări au anunțat că Putin va vizita Coreea de Nord pentru prima dată în ultimii 24 de ani, timp de două zile, începând de marți.

Într-o scrisoare publicată în Rodong Sinmun din Coreea de Nord, un organ de presă al Partidului Muncitorilor, aflat la putere, președintele rus a declarat că cele două țări au dezvoltat relații și parteneriate bune în ultimii 70 de ani, bazate pe egalitate, respect reciproc și încredere, transmite Radio Chișinău, cu referire la G4media.

Vom dezvolta mecanisme alternative de comerț și de soluționare reciprocă care nu sunt controlate de Occident și vom rezista împreună restricțiilor unilaterale nelegitime. Și, în același timp – vom construi o arhitectură de securitate egală și indivizibilă în Eurasia, a scris Putin.

El a mulțumit Coreei de Nord pentru susținerea în ceea ce Rusia numește operațiunea sa militară specială în Ucraina și a promis sprijin pentru eforturile Pyongyangului de a-și apăra interesele în ciuda a ceea ce a numit „presiunea, șantajul și amenințările militare ale SUA”.

Menționăm că, începând cu astăzi, 18 iunie, Vladimir Putin se va afla în Coreea de Nord, într-o vizită de două zile, se va întâlni cu liderul nord-coreean Kim Jong-un pentru discuții, într-un context în care se intensifică confruntările pe frontul din Ucraina, invadată de Rusia pe 24 februarie 2022. Este prima călătorie a lui Putin în Coreea de Nord în ultimii 24 de ani. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:1,54 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Sun
26
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău