Putin pregătește sclavagismul în economia Rusiei. Patronii și angajații vor fi forțați să sprijine statul necondiționat când li se cere

  • 03 Iulie 17:22
Putin pregătește sclavagismul în economia Rusiei. Patronii și angajații vor fi forțați să sprijine statul necondiționat când li se cere

Kremlinul stabilește condiții pentru mobilizarea forțată a economiei ruse, în pregătirea unui război prelungit în Ucraina.

Ziare.com scrie că Kremlinul a propus pe 30 iunie, către Duma de Stat a Rusiei, o modificare a legilor federale privind chestiunile de aprovizionare a forțelor armate ruse.

Noua lege urmează să introducă „măsuri speciale în sfera economică” care să oblige întreprinderile rusești (indiferent de proprietate) să sprijine acțiunile armate speciale rusești și operațiuni contrateroriste, arată o analiză a ISW (Institutul pentru Studierea Războiului) publicată pe 1 iulie.

Modificarea ar interzice întreprinderilor rusești să refuze să accepte ordine de stat pentru operațiuni militare speciale și ar permite Kremlinului să modifice contractele angajaților și condițiile de muncă, cum ar fi forțarea lucrătorilor să lucreze în timpul nopții sau în timpul sărbătorilor religioase sau a liberelor legale.

Kremlinul a notat în descrierea amendamentului că operațiunea militară specială în curs de desfășurare în Ucraina a scos la iveală lipsuri mari în lanțurile de aprovizionare, în special în privința materialelor necesare pentru repararea echipamentelor militare, și a afirmat că oficialii ruși trebuie să „își concentreze eforturile în anumite sectoare ale economiei”.

Președintele rus Vladimir Putin este probabil să mobilizeze economia și industria rusă pentru a susține efortul de război în curs, dar nu a luat încă măsuri paralele pentru a mobiliza forța de muncă rusă pe scară largă.

Autoritățile ruse iau probabil măsuri pentru a integra Centrala Nucleară Zaporizhzhia (CNE) direct în sistemul energetic rus, contrazicând declarațiile anterioare ale Rusiei conform cărora CNE Zaporizhzhia ar vinde energie electrică Ucrainei.

Olga Kosharna, un expert independent în energie nucleară, a declarat la 30 iunie că angajații Rusiei Rosatom (corporația rusă de energie nucleară de stat) au luat măsuri la CNE Zaporizhzhia pentru a-și redirecționa potențial energia către rețeaua energetică rusă.

Kosharna a adăugat că forțele ruse lucrează la Chonhard (sudul regiunii Herson) pentru a repara principala linie de transport a energiei care intră în Crimeea, pe care forțele ucrainene au distrus-o în 2015, după confiscarea de către Rusia a liniei de transport după anexarea Crimeei în 2014.

Reprezentanții operatorului ucrainean de transport de energie electrică Ukrenergo declaraseră chiar recent, la sfârșitul lunii mai, că ar fi imposibil din punct de vedere fizic pentru Rusia să redirecționeze electricitatea ucraineană către Rusia după distrugerea acestor linii de transport.

Forțele ruse caută probabil să asigure accesul fizic la liniile de transport pentru a sprijini fluxul direct de energie ucraineană în Rusia, ceea ce ar putea explica unele dintre activitățile militare observate în ultimele săptămâni în porțiunile ocupate de ruși din regiunea Zaporizhia.

Autoritățile ruse au indicat la 18 mai că, deși CNE Zaporizhzhia va lucra pentru Rusia, va continua să vândă energie Ucrainei, după cum a raportat ISW. Cu toate acestea, devine din ce în ce mai evident că autoritățile ruse iau măsuri pentru a integra activele economice ucrainene direct în economia rusă.

Rapoartele conform cărora forțele ruse ar putea pregăti o provocare cu steag fals la NPP Zaporizhzhia ar putea face parte din acest efort rusesc - Moscova ar putea folosi un astfel de atac cu steag fals pentru a acuza autoritățile ucrainene de gestionarea greșită a activelor nucleare și pentru a justifica preluarea controlului deplin asupra acestora și asupra producției lor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:2,06 m/s
Tue
25
Wed
26
Thu
25
Fri
29
Sat
29
Arhivă Radio Chișinău