Putin atenționează că Rusia are o rachetă invincibilă, care „poate atinge orice zonă din lume”

  • 02 Martie 2018 08:18
Putin atenționează că Rusia are o rachetă invincibilă, care „poate atinge orice zonă din lume”

Administrația Vladimir Putin consideră vulnerabil sistemul antirachetă din România și avertizează că Rusia deține o rachetă invincibilă.

Elementele antibalistice instalate de Alianța Nord-Atlantică în România și Polonia au vulnerabilități, a declarat joi după-amiază Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, după ce președintele Vladimir Putin a avertizat că Rusia deține o rachetă invincibilă.

Un atac nuclear împotriva unui aliat al Moscovei va fi considerat un atac contra Rusiei, a afirmat joi președintele Vladimir Putin, avertizând că armata rusă deține o rachetă de croazieră invincibilă și va riposta imediat, scrie Mediafax.

„Vom considera orice utilizare a armelor nucleare contra Rusiei sau a aliaților ca fiind un atac nuclear împotriva națiunii noastre. Riposta va fi imediată”, a declarat Vladimir Putin într-un discurs rostit joi în Parlamentul de la Moscova.

Liderul de la Kremlin a atras atenția că armata Rusiei are o rachetă invincibilă, care „poate atinge orice zonă din lume”, neputând fi oprită de sistemele antibalistice instalate de Statele Unite în Europa și Asia.

Administrația Vladimir Putin a criticat de nenumărate ori inițiativa SUA de a instala elemente antirachetă, în cadrul NATO, în România și Polonia, precum și montarea unui sistem antibalistic în Coreea de Sud. Washingtonul și NATO susțin că instalațiile antirachetă din Europa nu sunt îndreptate contra Rusiei, vizând contracararea amenințărilor balistice din Iran, în timp ce sistemul din Coreea de Sud vizează amenințarea nord-coreeană. Relațiile dintre Rusia și Occident sunt grav afectate de crizele din Ucraina și Siria.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău