Purtătorul de cuvânt al Guvernului a prezentat programul Zilei Independenței

  • 21 August 2023 17:10
Purtătorul de cuvânt al Guvernului a prezentat programul Zilei Independenței

Ziua Independenței Republicii Moldova, 27 august, va fi marcată printr-o serie de evenimente organizate de Guvern. Programul festivităților va începe la ora 08.30 cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și la monumentul „Maica îndurerată”. Ulterior, conducerea țării va participa la ceremonia oficială de inaugurare a Sărbătorii Naționale „Ziua Independenței Republicii Moldova”, care va începe la ora 10.00, transmite IPN.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, evenimentele dedicate celei de-a 32-a aniversări a independenței vor avea loc în Piața Marii Adunări Naționale, în orașele din țară, dar și peste hotare. Astăzi Guvernul a lansat imaginea vizuală a evenimentului, care reprezintă simboluri naționale. Pe 27 august vor fi celebrați oamenii, cetățenii țării care fac ca Republica Moldova să fie un stat prosper, unit și ancorat în spațiul european, a subliniat Daniel Vodă într-o conferință de presă.

În Piața Marii Adunări Naționale vor avea loc concerte de fanfară în interpretarea Orchestrei Prezidențiale a Republicii Moldova, Orchestrei-model a Inspectoratului General de Carabinieri al MAI și Fanfarei Poliției de Frontieră.

În intervalul orelor 12.00 – 16.00, în spațiul verde din spatele Casei Guvernului, va fi organizat evenimentul „De vorbă cu cetățenii”, în cadrul căruia prim-ministrul Dorin Recean, membrii cabinetului de miniștri și șefii agențiilor de stat vor discuta cu cetățenii despre programele guvernamentale și importanța implicării fiecăruia în dezvoltarea unui stat prosper.

Festivitatea va culmina cu marele joc „Moldovenii când se strâng”, în PMAN.

Detalii despre activitățile planificate de Guvern în data de 27 august, dar și despre restricționarea transportului public și harta traseelor alternative vor fi publicate și actualizate pe pagina oficială a Guvernului și pagina evenimentului pe Facebook.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojuranl Chișinău
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău