Protocol de continuare și dezvoltare a cooperării interinstituționale, semnat de șefii Poliției de Frontieră din Republica Moldova și Ucraina

  • 26 Iulie 2023 08:11
Protocol de continuare și dezvoltare a cooperării interinstituționale, semnat de șefii Poliției de Frontieră din Republica Moldova și Ucraina

Șeful Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, Rosian Vasiloi, a avut ieri, 25 iulie, o întrevedere cu omologul său din Ucraina, Serhii Deineko, la finalul căreia a fost semnat Protocolul care marchează angajamentul părților de a continua și dezvolta cooperarea interinstituțională.

„Astăzi împreună cu colegul meu Serhii Deineko am discutat experiența părții Ucrainene în utilizarea subdiviziunilor tactice specializate în special în contextul operațiunilor de aplicare a legii.

Soluțiile tehnice utilizate de către grănicerii ucraineni pentru operațiuni de supraveghere a frontierei, drone, sisteme de termoviziuni, inclusiv care dintre acestea și-au demonstrat reziliență pe linia frontului.

Un alt aspect care l-am discutat este procesul de pregătire al personalului reieșind din experiența părții ucrainene care trebuie să răspundă atât din perspectiva activităților tradiționale grănicerești cât și reieșind din riscurile unor acțiuni cu caracter diversionist/militar.

Experiența tuturor partenerilor de cooperare care sau ciocnit cu diverse tipuri de atacuri ale federației ruse fie prin atacuri hibride sau agresiune militară directă trebuie studiată, pentru a identifica soluțiile cele mai bune pentru a răspunde la un larg spectru de provocări la care trebuie să facem față.

În finalul vizitei de lucru am semnat Protocolul ședinței care marchează angajamentul părților de a continua și dezvolta cooperare interinstituțională în continuare.

Tot astăzi împreună cu colegii Ucrainei am fost și am depus flori la Monumentul Granicerilor onorând jertfa făcută de toți grănicerii care în prima linie își apără patria.

Fiecare ofițeri care a căzut la datorie, protejând-ui pe cei nevinovați este un erou, memoria căruia trebuie să o cinstim pe veci. Dumnezeu să îi odihnească în pace”, a transmis Rosian Vasiloi într-o postare pe Facebook.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:1,54 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău