Protecția datelor | Site-urile unor ziare din SUA, inaccesibile din Uniunea Europeană

  • 25 Mai 2018 13:54
Protecția datelor | Site-urile unor ziare din SUA, inaccesibile din Uniunea Europeană

Mai multe site-uri ale unor ziare din Statele Unite, între care Los Angeles Times, erau inaccesibile din Uniunea Europeană vineri, ziua intrării în vigoare a noilor norme de protecție a datelor cu caracter personal, mai stricte în Europa, relatează AFP.

„Din păcate, site-ul nostru este indisponibil în prezent în majoritatea țărilor europene", se poate citi pe site-urile Los Angeles Times, Chicago Tribune, Baltimore Sun sau Orlando Sentinel.

Mesajul adăugă că aceste ziare ale grupului de presă american Tronc se angajează să găsească "opțiunile" pentru a-și oferi oferta pe piața UE, precum și ''soluții tehnice pentru a fi în conformitate''.

Alte ziare, de asemenea inaccesibile din Europa, cum ar fi S. Louis Post-Dispatch și Arizona Daily Sun, menționează în mod explicit pe site-ul lor intrarea în vigoare vineri a "Regulamentului general privind protecția datelor'' (RGPD) pentru a explica blocarea lor.

Această nouă legislație europeană impune oricărei companii să solicite consimțământul explicit și pozitiv "pentru a utiliza datele cu caracter personal colectate sau prelucrate în UE''.

Companiile sunt pasibile de sancțiuni ce pot ajunge până la 20 de milioane de euro sau 4% din cifra de afaceri anuală în cazul în care încalcă aceste reguli, adoptate în 2016, dar care se aplică de vineri după perioada de doi ani menită să permită autorităților și companiilor să se pregătească.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău