Promo-LEX | Organizarea alegerilor prezidențiale ruse în R.Moldova încalcă drepturile omului și dreptul internațional

  • 16 Martie 2018 15:38
Promo-LEX | Organizarea alegerilor prezidențiale ruse în R.Moldova încalcă drepturile omului și dreptul internațional

Organizarea alegerilor prezidențiale ruse în Republica Moldova – inclusiv în regiunea transnistreană – încalcă drepturile omului și dreptul internațional, atrage atenția Asociația Promo-LEX.

Organizația își exprimă îngrijorarea referitor la lipsa coordonării cu autoritățile de la Chișinău vizavi de deschiderea a 24 secții de votare pe teritoriul regiunii transnistrene,  cu ocazia alegerilor prezidențiale din Rusia. Experții menționează despre faptul că Ambasadorul Rusiei în R. Moldova, Farit Muhametșin, a cerut direct asistență administrației ilegale de la Tiraspol pentru organizarea alegerilor în Transnistria, fără a solicita avizul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și al Comisiei Electorale Centrale.

Promo-LEX regretă și lipsa unor reacții oficiale clare din partea autorităților constituționale ale Republicii Moldova, în special a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, față de organizarea alegerilor prezidențiale ruse pe teritoriul Republicii Moldova, chiar dacă în trecut astfel de acțiuni unilaterale erau dur criticate la nivel oficial. 

Menționăm că la 18 martie 2018, în Federația Rusă vor fi organizate alegeri prezidențiale, iar cu această ocazie, autoritățile Federației Ruse au decis deschiderea a 27 de secții de votare în Republica Moldova. Dintre acestea, 3 sunt constituite în teritoriul controlat de autoritățile constituționale și alte 24 sunt constituite în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău