Promo-Lex a prezentat o serie de încălcări înregistrate în primele ore de la începerea turului doi al alegerilor locale

  • 19 Noiembrie 2023 11:05
Promo-Lex a prezentat o serie de încălcări înregistrate în primele ore de la începerea turului doi al alegerilor locale

Întârzierea deschiderii secțiilor de votare, agitație electorală sau prezența unor panouri și afișe electorale în preajma secțiilor de votare, lipsa internetului și imposibilitatea conectării la sistemul informațional centralizat, sunt câteva din încălcările înregistrate în primele trei ore de la începerea turului doi al alegerilor locale, constatate de observatorii Asociației Promo-Lex, și făcute publice în cadrul unei conferințe de presă, informează Radio Chișinău.

”La ora 10:00 au fost procesate 21 de incidente din 27 semnalate de observatorii noștri, printre care un caz de agitație electorală sau PR negru în perimetrul de o sută de metri de la secția de votare. Este vorba de secția de votare nr.2, din Bălți. De asemenea au fost înregistrate două cazuri în care erau prezente afișe electorale în secțiile de votare: la Vărzărești, raionul Nisporeni și altul în localitatea Maximovca, raionul Anenii Noi”, a declarat Nicolae Panfil, director de programe Promo-Lex.

Totodată trei localități au întâmpinat dificultăți de conectare la sistemul automatizat Alegeri.md iar în câteva localități procesul de votare nu a fost înregistrat pe camerele de filmat ca urmare a unor defecțiuni tehnice, au mai constat observatorii Promo Lex.

Asociația Promo Lex acoperă astăzi circa 175 de secții de votare cu observatori statici, iar în circa 450 vor activa observatorii din cadrul celor 50 de echipe mobile

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău