Proiectul cultural ”Trei culori și-o singură credință: românească”, derulat de CJ Sibiu. Peste 10.000 de cărți au fost donate bibliotecilor din Republica Moldova, în 2023

  • 04 Februarie 10:25
Proiectul cultural ”Trei culori și-o singură credință: românească”, derulat de CJ Sibiu. Peste 10.000 de cărți au fost donate bibliotecilor din Republica Moldova, în 2023

Biblioteca ASTRA din Sibiu a derulat în 2023, peste 300 de proiecte și activități culturale proprii sau în colaborare cu parteneri locali, naționali și internaționali. Printre acestea se numără programe cu tradiție dedicate copiilor și adolescenților, precum și activități destinate populației adulte, obiectivele fiind de valorificare a culturii scrise, de atragere a publicului spre lectură, de punere în discuție a unor teme de actualitate și de stimulare a gândirii critice.

Evenimentele cultural-educaționale derulate în spațiile instituției sau în miljocul comunității - Conferințele ASTRA, Cărțile ASTRA, Expoziția ASTRA 160, Bibliovacanța, ASTRA Adolescent, Bătălia Cărților, Sibiu, orașul copiilor - sunt realizări semnificative care au adus plusvaloare comunității, transmite AGERPRES.

De asemenea, biblioteca s-a implicat activ în acțiuni internaționale de repoziționare a instituțiilor de profil, reprezentând România în cadrul Public Libraries 2030 - rețea de biblioteci publice din Europa care derulează proiecte în vederea creării unei societăți democratice, angajate social și civic și conectate la lumea digitală.

În cadrul proiectului cultural 'Trei culori și-o singură credință: românească', derulat de Consiliul Județean Sibiu, Biblioteca ASTRA a donat peste 10.000 de cărți bibliotecilor din Chișinău și alte cinci raioane din Republica Moldova, contribuind astfel la consolidarea relației culturale între cele două țări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău