Proiectele care au obținut finanțare din Fondul de susținere a radiodifuzorilor

  • 06 Decembrie 2016 19:00
Proiectele care au obținut finanțare din Fondul de susținere a radiodifuzorilor

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a decis alocarea a peste 900 de mii de lei din Fondul de susținere a radiodifuzorilor pentru opt proiecte, din cele 27 înscrise în concurs.

Potrivit CCA, susținerea financiară vine să dezvolte piața audiovizuală și să stimuleze producția audiovizuală autohtonă, care abordează subiecte și probleme de interes public, transmite IPN.

La concursul desfășurat în perioada 4-18 noiembrie au participat 20 de radiodifuzori locali, cu 27 de proiecte de programe audiovizuale. În cadrul dezbaterilor publice, membrii CCA au menționat că interesul radiodifuzorilor locali pentru acest concurs a crescut. Potrivit lor, este îmbucurător faptul că unele proiecte lansate și finanțate cu sprijinul CCA au continuitate și sunt realizate deja cu forțele proprii ale radiodifuzorilor locali.

De finanțări din Fondul de susținere a radiodifuzorilor vor beneficia următorii radiodifuzori: Impuls TV (pentru proiectul emisiunii „Tainele sănătății”); Sor TV („Speranța”, emisiune cu/despre/pentru persoanele cu dizabilități); Bas TV („У родных истоков” /Originile native/, emisiune cu/despre/pentru minoritățile naționale); TV-Drochia („Impact ecologic”); Eco-FM („Între DA și NU”); Gurinel TV („Lumea copiilor”); Radio Orhei („Generația Plus”) și Elita TV („Așa cum este”)

Radiodifuzorii selectați au obligația de a realiza și difuza programele audiovizuale în termen de șase luni din momentul finanțării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Perspective
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău