Progresul în parcursul european al R. Moldova, evaluat într-o ședință a Delegației Parlamentului European

  • 14 Martie 11:58
Progresul în parcursul european al R. Moldova, evaluat într-o ședință a Delegației Parlamentului European

Progresul înregistrat de Republica Moldova în ultima perioadă va fi evaluat astăzi, într-o ședință a Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, prezidată de europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Președintele Delegației Parlamentului European la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova, eurodeputatul Siegfried Mureșan a anunțat într-o postare pe Facebook că va cere începerea efectivă a negocierilor de aderare cât mai curând posibil prin organizarea primei conferințe inter-guvernamentale UE – Moldova.

Comisia Europeană a transmis acum două zile, Consiliului European proiectele cadrelor de negociere cu Republica Moldova și Ucraina, în urma deciziei din decembrie 2023 de a deschide negocierile de aderare la UE cu ambele state.

Documentele stabilesc liniile directoare pentru negocierile de aderare cu fiecare stat candidat, care sunt divizate în trei părți: principiile care ghidează negocierile de aderare, substanța negocierilor și procedura de negociere.

Citiți și: Proiecte de cadre de negociere pentru aderarea la UE a Republicii Moldova și Ucrainei, prezentate Consiliului European. Josep Borrell: Deși se confruntă cu atacuri hibride din partea Rusiei, Republica Moldova face progrese

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:3,6 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău