Programul de activitate al Guvernului Grosu. Obiectivele în plan imediat

  • 24 Martie 2021 13:06
Programul de activitate al Guvernului Grosu. Obiectivele în plan imediat

Programul de activitate al Guvernului propus de candidatul desemnat Igor Grosu a fost publicat pe site-ul Parlamentului. Programul, întitulat ”Moldova Sănătoasă” și prevede mai multe măsuri anticriză, de combatere a corupției, dar și obiective naționale și priorități sectoriale pe termen mediu de îmbunătățire a vieții cetățenilor. Guvernul Grosu va fi unul pro-european și anticorupție.

În plan imediat, Guvernul se angajează să orienteze mandatul pe gestionarea cât mai responsabilă a crizei economice și pandemice și va solicita Parlamentului declararea stării de urgență pe o perioadă de cel puțin 30 zile, modificarea bugetului în scopul finanțării programelor de susținere socială și a mediului de afaceri. De asemenea, Guvernul își va angaja răspunderea pentru a implementa un pachet comprehensiv de susținere a populației și a economiei pe timp de criză.

O altă prioritate a programului propus de Igor Grosu este curățarea instituțiilor statului de oameni corupți. În termen mediu, Guvernul prezintă o viziune pro-dezvoltare, axată pe transformarea profundă a instituțiilor statului, astfel ca ele să lucreze pentru bunăstarea oamenilor și prosperarea țării.

Totodată, Guvernul va asigura condițiile necesare pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate libere și democratice, se mai spune în document.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău