Japonia oferă susținere financiară sistemului de sănătate din Republica Moldova

  • 02 Martie 2017 20:35
Japonia oferă susținere financiară sistemului de sănătate din Republica Moldova

Moldova va beneficia de granturi de aproximativ 400 000 de dolari SUA din partea Japoniei în cadrul programului „Kusanone”. Banii vor ajunge în proiecte din domeniul sănătății, transmite IPN.

În cadrul evenimentului de semnare a contractelor de grant cu cei șase beneficiari, ambasadorul Masanobu Yoshii a declarat că Japonia a susținut și va susține proiecte care promovează stabilitatea socială și dezvoltarea economică. Diplomatul a mai spus că programul „Kusanone” ajută în mod direct autoritățile și instituțiile publice pentru a spori calitatea vieții oamenilor.

Cei 400 000 de dolari sunt pentru echipamente medicale care vor ajunge în Spitalul raional Briceni, Laboratorul de alergologie și imunologie clinică al Universității „Nicolae Testemițanu”, Institutul de Cardiologie și Spitalul clinic municipal „Sfântul Arhangel Mihail” din Chișinău. Totodată, se va finanța sistemul de încălzire din Liceul „Tudor Zanet” din Congaz și se va extinde sistemul de canalizare din satul Ghidighici.

Directorul Institutului de Cardiologie, Vitalie Moscalu, și-a exprimat speranța că noile echipamente îi va ajuta pe pacienți să se facă mai repede bine și să se întoarcă în familie.

Viceministrul sănătății, Liliana Iașan, a spus că Guvernul Japoniei a devenit un prieten fidel al sistemului de sănătate din Moldova și a adus mulțumiri în acest sens.

Programul „Kusanone” a fost lansat în Republica Moldova în anul 2008. În perioada 2008-2016, au fost finanțate 38 de proiecte. Finanțarea nerambursabilă oferită este de peste 3,3 milioane de dolari SUA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:6,69 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău