PROGNOZE METEO | Cum va fi vremea săptămâna viitoare: de la temperaturi generoase la ger și ploi în toate regiunile

  • 08 Decembrie 2019 14:14
PROGNOZE METEO | Cum va fi vremea săptămâna viitoare: de la temperaturi generoase la ger și ploi în toate regiunile

Săptămâna următoare va fi caracterizată de temperaturi generoase, ziua, și ger noaptea, cu cer variabil, însorit, precum și cu ploi în toate regiunile țării, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS), transmite MOLDPRES.

Conform meteorologilor, începutul săptămânii următoare va bucura cu valori termice de-a dreptul primăvăratice, ajungând pe parcursul zilei până la 10 grade Celsius. Noaptea, totuși, iarna nu va ceda, pe întreg teritoriul țării mercurul coborând sub 0 grade. Această tendință meteorologică se va menține și în următoarele zile, notează sursa citată

Marți și miercuri, 10-11 decembrie, în raioanele din regiunile de nord și centru se așteaptă ploi de scurtă durată și intensitate slabă. La sud, precipitații sunt posibile sâmbătă, 14 decembrie, când va ploua în toată țara.

Pentru că în timpul nopții va fi ger, hidrologii avertizează referitor la pericolul ce îl prezintă formațiunile de gheață, create în bazinele acvatice. Gheața este subțire, ieșirea pe ea prezintă pericol, or, în acest context salvatorii atenționează populația, mai ales pescarii amatori, să nu se aventureze să încerce încă pescuitul de iarnă. De asemenea, să fie atenți părinții și să le interzică minorilor jocuri în preajma surselor acvatice. 

Specialiștii SHS afirmă că în luna decembrie aproape pe întreg teritoriul țării se înregistrează temperatură medie lunară negativă a aerului de la -0,2ºC la sud până la -2,1ºC la nord. Însă, sunt relativ frecvente cazurile când în această lună temperatura medie a aerului este pozitivă. Astfel de valori ale temperaturii aerului se semnalează în raioanele din nordul și centrul țării în medie o dată în 4 ani, în cele din sud – o dată în 2 ani. Cea mai rece lună decembrie pentru toată perioada de măsurători instrumentale pe cea mai mare parte a teritoriului a fost în anul 2002 – temperatura medie lunară a aerului a constituit între -5,8ºC (Ceadâr-Lunga) și -8,0ºC (Soroca). Cea mai caldă lună decembrie a fost în anul 1960 – temperatura medie lunară a aerului a oscilat în teritoriu între +2,7ºC (Râbnița) și +5,8ºC (Tiraspol).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău