PROGNOZA METEO | Cum va fi vremea în weekend. Codul galben de secetă hidrologică se menține

  • 08 Mai 2020 19:40
PROGNOZA METEO | Cum va fi vremea în weekend. Codul galben de secetă hidrologică se menține

Temperaturi de până la 25 de grade de căldură și izolat ploi de scurtă durată prognozează meteorologii pentru acest sfârșit de săptămână, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Potrivit meteorologilor, sâmbătă, 9 mai, pe întreg teritoriul țării, se așteaptă valori termice încadrate între 17-22 grade Celsius, ziua. Noaptea, mercurul termometrelor se va situa între 4-9 grade, notează sursa citată.

Și mai cald va fi duminică, 10 mai, când ziua temperatura se va ridica până la 25 de grade Celsius. În ultima zi de weekend, pe alocuri, se așteaptă ploi de scurtă durată, preponderent în zonele din centrul și nordul țării. Totodată, meteorologii prognozează că următoarea săptămână va începe cu vreme de vară, termometrele indicând până la 30 de grade Celsius.

Până la 10 mai, în unele sectoare se menține secetă hidrologică. Conform hidrologilor SHS, „în râul Nistru în aval de lacul de acumulare Dubăsari, în râul Prut în aval de lacul de acumulare Costești-Stânca, râurile mici și bazinele acvatice din țară, se menține Cod Galben de secetă hidrologică”.

De asemenea, Centrul hidrologic atenționează că în legătură cu precipitațiile căzute în cursul superior al Bazinului Hidrografic al râului Prut (Ucraina), în intervalul 8-11 mai, pe sectorul Criva – Costești-Stânca, nivelul apei va crește cu 0,7 – 0,9 metri față de nivelul din 8 mai. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău