Produsele culinare nepreambalate vor trebui însoțite de informații despre posibile substanțe care cauzează alergii sau intoleranțe

  • 31 Ianuarie 13:46
Produsele culinare nepreambalate vor trebui însoțite de informații despre posibile substanțe care cauzează alergii sau intoleranțe

Produsele culinare nepreambalate vor trebui însoțite de informații despre posibile substanțe care cauzează alergii sau intoleranțe. Aceste vor fi înscrise într-un loc vizibil, care nu se denaturează în timp și nu trebuie să fie ascunse de alte informații scrise sau fotografice, potrivit unui proiect de hotărâre, aprobat în ședința de astăzi a Cabinetului de Miniștri.

Prevederile vor reduce cazurile de reacții alergice, inclusiv cele severe, generate de expunerea accidentală la produsele alimentare care conțin alergeni”, a declarat  Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul ședinței Guvernului.     

„Scopul proiectului este de a asigura protecția sănătății populației și a consumatorilor prin garantarea dreptului la informare, despre valoarea energetică a produsului alimentar ambalat și totodată, despre alergenii prezenți în produsele culinare nepreambalate. Va fi eficientizat procesul de monitorizare și supraveghere a etichetării nutriționale pe întreg lanțul alimentar de către ANSA, iar operatorii din domeniul alimentar vor avea acces la o metodologie clară de apreciere și declarare pe etichetă a valorii nutritive a produsului, dar și indicarea în meniu a substanțelor care provoacă alergii sau intoleranță”, precizează Ala Nemerenco.             

Potrivit estimărilor globale, în jur de 250 de milioane de oameni suferă de alergii alimentare, iar unul din patru copii de vârstă școlară este alergic.          

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău