Producătorii serialului TV „The Handmaid's Tale” anunță lansarea celui de-al doilea sezon

  • 24 Aprilie 2018 18:48
Producătorii serialului TV „The Handmaid's Tale” anunță lansarea celui de-al doilea sezon

Serialul TV 'The Handmaid's Tale' va reveni pe micile ecrane în această săptămână cu cel de-al doilea sezon al său, ce prezintă telespectatorilor un univers distopic din viitorul apropiat, mai întunecat și mai plin de premoniții ca oricând, în care femeile sunt transformate în 'cetățeni de clasa a II-a', informează Reuters. 

'The Handmaid's Tale', al cărui prim sezon a fost recompensat în 2017 cu două Globuri de Aur și opt premii Primetime Emmy, inclusiv la categoria 'cel mai bun serial-dramă', se îndepărtează în sezonul al doilea de evenimentele relatate de scriitoarea Margaret Atwood în romanul ei omonim, publicat în 1985, avansând și mai mult într-o intrigă ce explică modul în care Statele Unite s-au îndepărtat de democrație și au devenit un stat totalitar fictiv, denumit Gilead. 

În Gilead, poluarea a cauzat infertilitate pe scară largă, femeile nu au voie să citească, nu au control asupra banilor, iar oamenii se spionează între ei. 

'Am început să lucrăm la primul sezon cu sentimentul că nu putem să o dezamăgim pe Margaret Atwood', a declarat Warren Littlefield, unul dintre producătorii executivi ai serialului. 

'Apoi, imediat după alegerile (prezidențiale americane din 2016), pe măsură ce această administrație Trump dintr-o țară pre-Gilead își dezvăluia intențiile, am simțit responsabilitatea că nu putem să dezamăgim America'. 

'Noi suntem povestitori, dar lumea pe care noi o descriem în acest serial este relevantă, iar temele abordate sunt mai relevante ca niciodată până acum', a adăugat Warren Littlefield. 

Al doilea sezon al acestui serial va debuta miercuri pe platforma de streaming Hulu, cu un episod ce va relua evenimentele relatate în finalul primului sezon, care s-a încheiat în iunie 2017 cu o secvență în care personajul Offred, o femeie însărcinată interpretată de actrița Elisabeth Moss, a fost luată cu forța din casa în care locuia și urma să fie pedepsită pentru implicarea ei într-o rebeliune în masă, organizată de un grup de slujitoare din Gilead. 

Secvențe retrospective din epoca pre-Gilead arată deteriorarea drepturilor omului și drepturilor civile din America, în care femeile aveau nevoie de consimțământul partenerului de viață pentru a face avort, fiind obligate în același timp să devină casnice, iar persoanele gay și-au pierdut orice formă de protecție legală în fața persecuțiilor. 

Ultimul episod din primul sezon al show-ului TV a prezentat telespectatorilor, de asemenea, imagini înfiorătoare ale coloniilor poluate descrise în romanul omonim, în care femeile infertile și cele disidente erau trimise pentru a trăi în condiții similare celor din lagărele de concentrare. 

'Există multe elemente pe care le-am preluat din lumea în care trăim. Serialul a încercat să dramatizeze unele dintre chestiunile legate de drepturile omului cu care ne confruntăm în prezent în lume, pentru a înțelege situația actuală și pentru a ne pune întrebarea aceasta: 'Cum de s-a întâmplat așa ceva?'', a adăugat Warren Littlefield. 

Primul sezon a avut premiera în aprilie 2017, însă producția serialului a început cu mult timp înainte ca Hillary Clinton să rateze șansa de a deveni prima femeie aleasă să devină liderul de la Casa Albă și ca Donald Trump să devină președintele Statelor Unite. 

Serialul 'The Handmaid's Tale', în care slujitoarele din Gilead purtau pelerine roșii și bonete albe care le obturau câmpul vizual, a câștigat numeroase premii pentru primul sezon al său. 

Scriitoarea canadiană Margaret Atwood a rămas consultant și producător al celui de-al doilea sezon, care va explora un univers necunoscut, ce nu a fost descris în romanul omonim, clasat în topul 10 al celor mai bine vândute cărți din 2017 în Statele Unite.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău