Producătorii de suvenire își vor putea comercializa produsele pe strada pietonală din Chișinău

  • 05 Februarie 2021 15:15
Producătorii de suvenire își vor putea comercializa produsele pe strada pietonală din Chișinău
Moldpres

Pe strada pietonală Eugen Doga din Chișinău a fost amenajat un spațiu destinat comercializării obiectelor meșteșugărești de artizanat și suvenire, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în acest spațiu au fost instalate standuri pentru 21 de locuri de comerț. În lipsa vânzătorilor de suvenire, acestea pot fi utilizate ca mobilier urban.

Proiectul a fost realizat conform conceptului propus de designerii Mihai Stamati și Andrei Gramatschii și reprezintă instalații cu impact arhitectural minim asupra peisajului străzii.

Atât pe suporturile instalate, cât și pe standurile verticale se regăsesc elemente stilistice ale brandului de țară „Pomul Vieții”.

Municipalitatea Chișinău a dat asigurări că, pentru a diversifica articolele de artizanale comercializate, va asigura oferirea acestor locații, prin rotație, către toți solicitanții autorizaților de comerț.

Proiectul include și reamplasarea vânzătorilor de tablouri pe strada Columna, unde în prezent este realizat al doilea obiectiv, Aleea de arte, care va servi drept punct de atracție pentru turiști.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:3,09 m/s
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Mon
21
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău