Procurorul general suspendat, Alexandru Stoianoglo, rămâne sub control judiciar pe un termen de 60 zile

  • 25 August 2022 16:58
Procurorul general suspendat, Alexandru Stoianoglo, rămâne sub control judiciar pe un termen de 60 zile

Procurorul General suspendat se va afla în continuare sub control judiciar pe un termen de 60 zile. Prin Decizia Colegiului penal al Curții de Apel Chișinău de astăzi 25 august 2022, s-a dispus admiterea recursurilor formulate de procurorul anticorupție și apărătorii Procurorului General suspendat.Așadar, magistrații de la Apel au admis solicitarea procurorului de caz, și au prelungit termenul măsurii preventive sub formă de liberarea provizorie sub control judiciar, cu eliberarea unui mandat judecătoresc, pe un termen de 60 zile, în privința Procurorului General suspendat, transmite Procuratura Anticorupție.

 Potrivit deciziei magistraților de la Curtea de Apel Chișinău, pe timpul cât se află sub control judiciar, Procurorul General suspendat trebuie să respecte o seriede obligații între care:

- să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanța dejudecată ori de câte ori este citat;

- să nu săvârșească acțiuni de natură să împiedice aflarea adevărului înprocesul penal. Reamintim că, prin încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana din 11august 2022, a fost admis parțial demersul procurorului anticorupție, fiindprelungită măsura preventivă aplicată Procurorului General suspendat, pe untermen de 30 zile.

Prin urmare, acest fapt a constituit temei de contestare cu recursa deciziei primei instanțe de către procurorul de caz.Subsidiar, informăm că, potrivit încheierii Judecătoriei Chișinău, sediulCiocana din 11 august 2022, Procurorul General suspendat urma să respecte o seriede obligații între care:

- să comunice organului de urmărire penală sau, după caz, instanței dejudecată orice schimbare de domiciliu;

- să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanța dejudecată ori de câte ori este citat;

- să nu intre în legătură cu participanții la proces, cu alte persoane care aulegătură directă sau indirectă cu cauza penală vizată;

- să nu săvârșească acțiuni de natură să împiedice aflarea adevărului înprocesul penal;

- să predea pașaportul procurorului de caz.

 Procuratura precizează că la acest moment procurorilor le-a fost înmânat doardispozitivul deciziei Curții de Apel Chișinău de astăzi 25 august 2022, nu însă șipartea motivantă a acesteia. Prin urmare, aferent modului de executare aobligațiilor stabilite Procurorului General suspendat, magistrații de la apel urmeazăsă le motiveze în partea descriptivă a deciziei, anunță procuratura anticorupțiue.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău