Procurorul general al Israelului a respins cererea premierului Netanyahu de amânare a unei audieri într-un dosar de corupție

  • 06 Iunie 2019 17:50
Procurorul general al Israelului a respins cererea premierului Netanyahu de amânare a unei audieri într-un dosar de corupție

Procurorul general al Israelului a respins o cerere a premierului Benjamin Netanyahu de a amâna o audiere în legătură cu acuzații de corupție și care a fost stabilită la sfârșitul acestui an, a informat joi presa israeliană, relatează dpa, preluat de Agerpres.

Într-o scrisoare adresată avocatului premierului Netanyahu, un consilier al procurorului general Avichai Mandelblit a scris că dizolvarea parlamentului și alegerile din 17 septembrie nu sunt motive pentru a întârzia audierea programată la începutul lunii octombrie.

Premierul ar avea destul timp să se pregătească, se arată în scrisoare. Netanyahu va avea termen până luni să confirme dacă se va prezenta la audiere.

El se confruntă cu trei capete de acuzare pentru mituire, fraudă și abuz de încredere și a negat toate acuzațiile care i se aduc. Procurorul general al țării urmează să ia o decizie finală privind formularea de acuzații împotriva lui Netanyahu după audiere.

Niciun prim-ministru israelian nu a fost acuzat vreodată în timpul mandatului. Fostul premier Ehud Olmert a demisionat din cauza unor acuzații de corupție în 2008 înainte ca acestea să fie formulate oficial. Netanyahu, atunci în opoziție, a susținut demisia lui Olmert.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău