Procurorii militari de la București au deschis DOSAR PENAL privind intervenția jandarmilor la protestele din Piața Victoriei

  • 11 August 2018 12:55
Procurorii militari de la București au deschis DOSAR PENAL privind intervenția jandarmilor la protestele din Piața Victoriei

Procurorii militari s-au autosesizat după violențele de la protestul din Piața Victoriei și au deschis un dosar penal privind modul în care au intervenit jandarmii. Parchetul Militar va prelua și toate plângerile penale depuse la secțiile de poliție, pe care le va reuni într-un singur dosar.

„În cursul zilei de astăzi, 11 august 2018, procurori militari din cadrul Parchetului Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar București s-au sesizat din oficiu, fiind înregistrat dosar penal cu privire la modul de intervenție al jandarmilor și incidentele petrecute la manifestația din Piața Victoriei din București în cursul zilei de 10 august 2018, precum și în cursul nopții de 10 spre 11 august 2018. De asemenea, la Parchetul Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar București urmează să fie colectate inclusiv sesizările depuse la secțiile de poliție, iar toate plângerile penale depuse vor fi înregistrate sub număr unic”, informează Parchetul General, printr-un comunicat de presă, citat de MEDIAFAX.

Jandarmii au intervenit în forță, vineri seara, cu gaze lacrimogene și tunuri de apă, în Piața Victoria, pentru a dispersa protestatarii aflați în fața sediului Executivului. Peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău