Procurorii de la Bălți cer arest preventiv pentru angajatul unei companii internaționale de transport, reținut miercuri de CNA într-un dosar de trafic de influență

  • 22 Martie 10:57
Procurorii de la Bălți cer arest preventiv pentru angajatul unei companii internaționale de transport, reținut miercuri de CNA într-un dosar de trafic de influență

Un bărbat din capitală a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție într-un dosar de trafic de influență, aflat în conducerea Procuraturii municipiului Bălți, după ce a fost denunțat de inspectorii Agenției Naționale Transport Auto (ANTA).

Acesta este învinuit că ar fi promis unui cetățean turc să-l ajute să obțină un certificat de pregătire profesională de tip ADR contra unei sume de 1700 de lei. 

Potrivit probatoriului administrat, învinuitul ar fi susținut că ar avea influență asupra unor funcționari din cadrul Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) și că îi poate determina să perfecteze certificatul respectiv fără finalizarea cursului de pregătire profesională obligatorie. Astfel, învinuitul ar fi cerut și primit mijloace bănești în sumă de 1700 lei prin transfer de la soția acestuia cetățeanului turc. 

La 20 martie 2024, au fost operate percheziții la domiciliul și în automobilul învinuitului, acesta fiind reținut.

Ieri, 21 martie 2024, procurorii din cadrul Procuraturii mun.Bălți au înaintat un demers de aplicare a măsurii preventive – arestarea preventive pe un termen de 30 de zile în privința învinuitului. Demersul va fi examinat astăzi, 22 martie 2024, orele 10:00 la Judecătoria Bălți. 

Amintim că învinuitul beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău