Procurorii cer 30 de zile de arest pentru șeful Direcției juridice a Parlamentului și polițistul de frontieră, acuzați de trădare de patrie

  • 02 August 12:12
Procurorii cer 30 de zile de arest pentru șeful Direcției juridice a Parlamentului și polițistul de frontieră, acuzați de trădare de patrie

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) cere 30 de zile de arest pentru șeful Direcției juridice a Parlamentului Ion Creangă și polițistul de frontieră, bănuiți de spionaj și complot împotriva Republicii Moldova.

Procurorii PCCOCS solicită 30 de zile arest pentru ambii învinuiți în dosarul anunțat miercuri. Demersurile procurorilor specializați au fost depuse în a doua jumătate a zilei de joi, la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Urmează ca instanța să se pronunțe cu privire la aceste măsuri preventive, în scopul desfășurării obiective a investigațiilor”, a precizat purtătorul de cuvânt al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Corupției (PCCOCS), Emil Gaitur, pentru Ziarul de Gardă.

Asupra demersului procurorilor urmează să se expună Oficiul Ciocana al Judecătoriei Chișinău.

Potrivit legii, până la trimiterea dosarului în judecată, urmată de pronunțarea unei sentințe finale, persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:3,09 m/s
Tue
22
Wed
22
Thu
22
Fri
23
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău