Procurorii anticorupție efectuează percheziții la domiciliul fostei secretare de stat a MAI, Mariana Grama

  • 22 Februarie 2022 11:03
Procurorii anticorupție efectuează percheziții la domiciliul fostei secretare de stat a MAI, Mariana Grama

Procurorii anticorupție în comun cu ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) efectuează marți, 22 februarie, percheziții la domiciliul fostei secretare de stat a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) Mariana Grama, vizată într-o cauză penală de îmbogățire ilicită.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către procurora Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG).

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat, în decembrie 2021, pe numele Marianei Grama, fostă secretară de stat a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), o avere nejustificată în mărime totală de peste 1 milion de lei.

„Suma a fost identificată ca urmare a unor modificări patrimoniale, pe care inspectorul le-a vizualizat pe toată perioada 2016- 2021. Astfel, pe parcursul anului 2020, familia fostului secretar obțin anumite bunuri și înregistrează operațiuni bancare ce vizează deschiderea unui cont bancar și alimentarea acestuia. Respectiv, în iunie 2020, soțul subiectului de control a intrat în posesia a trei bunuri imobile, în valoare contractuală de peste 840 de mii de lei. În septembrie 2020, fostul demnitar de stat a procurat două bunuri imobile în valoare de peste 1,5 milioane de lei. În același an, subiectul deschide un cont bancar de depozit pentru suma de 46 de mii de euro. Ulterior, acest cont bancar este alimentat cu sumele de 375 de mii de lei și cu o altă sumă de peste 95 de mii de lei”, precizau atunci reprezentanții ANI.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
30,52
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:2,57 m/s
Mon
26
Tue
28
Wed
24
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău