Procuratura ucraineană verifică dosarele unei firme legate de fiul fostului vicepreședinte american Joe Biden

  • 04 Octombrie 2019 14:40
Procuratura ucraineană verifică dosarele unei firme legate de fiul fostului vicepreședinte american Joe Biden

Procuratura ucraineană a anunțat vineri că verifică dosarele clasate privind grupul Burisma, din domeniul gazelor, care a avut la un moment dat legături cu Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte american Joe Biden, informează AFP, potrivit Agerpres.

Procurorul Ruslan Riaboșapka a declarat presei că este vorba de un audit în care ar putea fi implicați Mikola Zlocevski, cofondator și fost director al Burisma, și omul de afaceri ucrainean Serghei Kurcenko, însă cele aproximativ 15 dosare verificate nu par să se refere și la Hunter Biden, care a făcut parte în 2014 din consiliul de administrație al firmei, iar în perioada 2014-2019 din consiliul de supraveghere.

Magistratul a insistat că decizia de a verifica dacă s-a procedat legal în anchete nu a fost luată în urma unor presiuni. "Niciun politician străin sau ucrainean nu mi-a telefonat și nu a încercat să îmi influențeze deciziile", a spus el.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, este acuzat că i-a cerut omologului său ucrainean, Volodimir Zelenski, să deschidă o anchetă care i-ar fi putut aduce daune de imagine lui Joe Biden, posibil candidat al Partidului Democrat la alegerile prezidențiale de anul viitor. Camera Reprezentanților din Congresul SUA a deschis o anchetă în vederea posibilei suspendări a președintelui.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău